onsdag 10 juni 2020

Bild: Pandemi, poliser och protester


Runt årsskiftet sprids det nya och dödliga coronaviruset från Wuhan i Kina och ut över världen. Land efter land stänger ner helt men inte Sverige. Men ingenting är sig likt. Social distansering blir det nya ledordet samtidigt som äldre dör som flugor på svenska äldreboenden.



När sommaren kommer dör den obeväpnade afroamerikanen George Floyd i händerna på poliser under ett våldsamt ingripande i Minneapolis, USA. Hans namn blir ännu ett på listan över svarta amerikaner som dött på samma sätt. Våldsamma protester startar och amerikanska städer brinner snart.



På samma sätt som viruset sprids protesterna mot polisvåld och rasism från land till land, hela vägen till Möllevångstorget i Malmö. Den nionde juni manifesterar hundratals malmöbor till stöd för den amerikanska rörelsen Black Lives Matter. De flesta på virussäkert avstånd från varandra. Minst två meter.


Kontakt

Arbetar som reporter, fotograf och webbredaktör. Utför uppdrag åt morgon- och kvällstidningar, fackpress och magasin. Specialinriktad på kriminaljournalistik, bostadsmarknad och granskande journalistik. Baserad i Malmö och Öresundsregionen men med världen som arbetsområde. Kontakta mig på anders@paulssonfoto.se för uppdrag eller nyhetstips.

  © Blogger template 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP